Om oss

Studenten är vårt #1 fokus. 

Sobusiness.com drivs med ambitionen att skapa Sveriges bästa businessskola. Den statliga skolan lär dig att bli en anställd – vi lär dig att bli en framgångsrik entreprenör.

Vår Historia

”Plugga färdigt gymnasiet, ta ett det jobb som erbjuds för 23.000 i månaden, spara lönen på Avanza i 20 år och så kanske du kan pensionera dig när du är 65” Eller… ”Studera på högskola, tacka ja till ett kontorsjobb för 28.000 kronor i månaden, spara din lön på Avanza i 20 år och så kanske du kan pensionera dig när du är 65.”

Känner du igen dig? Har du också burit på förväntningarna som legat på människan i generationer? ”Tjäna mycket pengar? Nej, det är tabu.” ”Starta eget företag? Nej, det kommer aldrig att gå.”

Hej, det Mirro Salim här, grundare av Sobusiness.com. Precis som du, antar jag eftersom du är här och läser, har jag under min uppväxt fått höra att den traditionella vägen är den enda vägen.

Min resa började när jag började studera företagsekonomi på Stockholmsuniversitet i hopp om att kunna få bra ekonomi, frihet och kunna lära mig om företagande. Väldigt snabbt insåg jag att skolan utbildar mig till att bli en anställd som jobbar nio till fem, det kommer aldrig att ge mig det liv jag önskar. Därför bestämde jag mig för ta saken i egna händer och startade ett eget företag under min studietid. Av trn slump startade jag ett litet konsultföretag som hjälpte företag med sociala medier och marknadsföring och inom två år så fakturerade jag mellan 50 och 70 tusen kronor i månaden, detta samtidigt som jag studerade på universitet. Jag insåg då att det fanns så mycket mer möjligheter där ute för den som är driven och hungrig på mer, möjligheter som vi (jag tar mig friheten att tala för fler än mig själv) egentligen inte visste fanns. Nu, fyra år senare, har vi hjälpt över 250 studenter att göra samma sak: starta eget. Vi har över 20 studenter som har skapat sin business från noll till miljonomsättning.

Vårt mål är att driva Sveriges ledande businessskola, en skola som inte lär dig att bli en anställd utan som lär dig att bli en entreprenör.

Team Sobusiness.com

Mirro Salim

VD & Grundare

David Villacrez

Programdirektör

Samuel Attevall

Head of Growth

Vårt DNA.

Våra värdegrunder här på Sobusiness.com

1. Beroende av våra studenter

Vår framgång mäts direkt utifrån våra studenters framgång. Vi börjar alltid med studenten och arbetar därifrån. Vårt huvudfokus är alltid att lägga större värde i våra studenter än mot någon annan i världen. Ingenting är viktigare än dem, allt annat i vår verksamhet finns bara till för att uppnå detta mål.

2. Oortodox

Normala handlingar leder till normala utfall och onormala handlingar leder till onormala utfall. Vi utmanar konstant de svenska normerna och följer vår egen väg.

3. Laserfokus & schack

Se på det som schack: vi är villiga att förlora en bonde för att vinna hela spelet. Vi tänker långsiktigt och försöker att rikta all vår energi med laserfokus så snävt som möjligt till de områden som vi tror kommer att ge det mesta värdet för våra studenter.

4. Extrema standarder

Bra är inte bra nog. Vi strävar alltid efter perfektion. ”Be all in or get the f*ck out” är vårt motto.

Vill du starta eller växa din online business?

Ta vårt quiz och se om du har vad som krävs

Sobusiness.com är utbildningen för dig som på egen hand vill starta, skapa och göra succé med ett onlinebaserat företag. Din framtid börjar här.

Copyright © 2020 Sobusiness.com